Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag met betrekking tot een bericht wat u van ons gekregen heeft? We hebben een overzicht van de meest gestelde vragen gemaakt. Contact opnemen kan uiteraard altijd.

Betaling en afwikkeling

Kan ik betalen met iDEAL?

U kunt met iDEAL betalen via Dossier Online. U kunt inloggen met uw dossiernummer en wachtwoord. Deze informatie staat op de brief die u van ons ontvangen heeft. Het saldo en de betaalgegevens staan al ingevuld. U kunt de betaling dus niet verkeerd overmaken. U kunt tevens kiezen voor een deelbetaling.

Ik heb een schuld. Hoe kan ik betalen?

U kunt op drie manieren betalen. Klik hier om te lezen hoe het werkt.
1. Betaal met iDEAL via Dossier Online
2. Betaal met een overboeking via uw bank
3. Betaal contant of per pin aan onze balie

Wat gebeurt er als ik niet betaal?

Het is verstandig om op tijd te betalen. Schulden groeien en gaan niet vanzelf weg. Als u niet op tijd betaalt, dan wordt uw schuld hoger.

Ik kan niet in één keer betalen. Wat moet ik doen?

Meestal kunt u een betaalafspraak maken met Inkassier. Dan betaalt u in delen. Daarvoor gelden een aantal regels. Lees meer.

Hoe hoog is mijn openstaande schuld?

In Dossier Online kunt u uw saldo bekijken en een saldo overzicht bekijken. U ziet ook alles over uw betaalafspraak, zoals het termijnbedrag, het totaalbedrag en het aantal termijnen dat u nog moet betalen. U kunt inloggen in Dossier Online met uw dossiernummer en wachtwoord. Deze staan op iedere brief die u van ons krijgt. U kunt daarnaast uw saldo telefonisch of per e-mail opvragen. Neem daarvoor contact op via ons algemene telefoonnummer 026-750 54 00 of stuur een e-mail naar info@inkassier.nl.

Kan ik mijn betaling uitstellen?

Kunt u uw schuld niet binnen de gestelde termijn betalen? Afhankelijk van uw schuld en persoonlijke situatie kunt u uitstel van betaling krijgen. 

Kan ik betalen in termijnen?

Meestal kunt u een betaalafspraak maken met Inkassier. Dan betaalt u in delen. Daarvoor gelden een aantal regels.

Waarom ontvang ik een betaalverzoek als ik al heb betaald?

Het kan soms voorkomen dat ons betaalverzoek wordt verstuurd net nadat u een betaling heeft afgerond. Dit kan verschillende redenen hebben. Vaak is het toesturen van een betaalbewijs in Dossier Online dan voldoende.

Hoe geef ik iemand anders toestemming om mijn zaken te regelen met Inkassier?

U kunt iemand machtigen om uw dossier namens u te regelen. Neem telefonisch contact via 0267505400 op samen met uw gemachtigde.

Kan ik een automatische incasso doorgeven?

Nee. Bij Inkassier kunt u niet betalen met automatische incasso. Op deze pagina leest u alles over onze betaalmogelijkheden.

Beslaglegging

Waarom is er bij mij beslag gelegd?

Doorgaans wordt er beslag gelegd omdat u niet heeft voldaan aan een vonnis of dwangbevel.

Wat zijn de gevolgen van een beslaglegging op mijn bankrekening?

Bij bankbeslag wordt er beslag gelegd op uw bankrekening. De bank moet in dat geval alle gelden te bevriezen. Wanneer een deurwaarder bij de bank aanklopt om beslag te leggen, is een bank verplicht hieraan mee te werken.

Wat zijn de gevolgen van een beslaglegging op mijn loon of uitkering?

Door beslaglegging op uw loon of uitkering neemt de gerechtsdeurwaarder een deel van uw inkomen in beslag. De gerechtsdeurwaarder kan alleen dat deel van het inkomen dat boven de beslagvrije voet uitkomt in beslag nemen. Het deel boven de beslagvrije voet wordt door uw werkgever of uitkeringsinstantie aan de gerechtsdeurwaarder overgemaakt, totdat de volledige schuld is voldaan. Uw werkgever of uitkeringsinstantie is verplicht mee te werken.

De beslagvrije voet is het bedrag dat u zelf blijft ontvangen als de gerechtsdeurwaarder beslag op uw inkomen heeft gelegd. Hoe hoog het bedrag is dat u zelf blijft ontvangen rekent de gerechtsdeurwaarder voor u uit. Want het bedrag is afhankelijk van uw inkomsten en uitgaven. De beslagvrije voet is het minimumbedrag dat u nodig heeft voor uw belangrijkste levensbehoeften. Denk bijvoorbeeld aan de huur die u betaalt voor uw huis of het bedrag dat u uitgeeft aan dagelijkse boodschappen voor u en de leden van uw huishouden. Ook de premie voor uw zorgverzekering valt hieronder. Het kan zijn dat er redenen zijn om de beslagvrije voet aan te passen, bijvoorbeeld als u te veel huur betaald. Kijk hiervoor op uwbeslagvrijevoet.nl of neem contact met ons op.

 

Wat zijn de gevolgen van een beslaglegging op mijn inboedel en/of auto?

Indien de deurwaarder beslag legt op de inboedel van uw woning, dan mag u de in beslag genomen spullen, zoals bijvoorbeeld de wasmachine of TV, niet meer verkopen of vernietigen. U mag deze spullen wel gewoon gebruiken. Als u spullen opzettelijk vernielt of verkoopt pleegt u een strafbaar feit. De deurwaarder kan dan bij de politie aangifte doen en de Officier van Justitie kan vervolgens besluiten om u strafrechtelijk te vervolgen. 

Indien de deurwaarder tot beslaglegging op uw auto is overgegaan, maar de deurwaarder de auto niet heeft meegenomen kunt u gewoon over de auto beschikken en mag u deze gewoon gebruiken. U zult wel “normaal” met de auto om moeten gaan en u mag de auto bijvoorbeeld niet vernielen zoals hierboven ook al omschreven bij beslag op uw inboedel. Bij beslag op een auto vind er ook registratie van het beslag plaats bij het RDW. Dit heeft als gevolg dat u de auto niet meer kunt verkopen. Er zit namelijk een blokkade op de registratie. Pas nadat de gerechtsdeurwaarder deze blokkade heeft verwijderd kunt u de auto verkopen. Het verwijderen van deze blokkade vind doorgaans plaats bij voldoening van de volledige vordering of bij overmaken van het bedrag waar de auto voor verkocht is. Hiervoor wordt natuurlijk wel gekeken naar de reële waarde van de auto. Naast een auto kan er ook beslag gelegd worden op bijvoorbeeld een brommer of een caravan.

Als ook na beslaglegging betaling uitblijft kan de gerechtsdeurwaarder overgaan tot verkoop van de in beslag genomen inboedel en/of auto.

Hoe voorkom ik beslaglegging?

Bel ons op 026-750 54 00 of mail ons naar info@inkassier.nl. 

Of log in op dossier online

 

Mag een deurwaarder beslag leggen op mijn inboedel als iemand met schulden op mijn adres staat ingeschreven?

Het uitgangspunt is dat een gerechtsdeurwaarder bij een beslag op roerende zaken geen beslag mag leggen op zaken die niet van de schuldenaar zijn. In veel gevallen is het voor de gerechtsdeurwaarder echter niet duidelijk aan wie de verschillende zaken toebehoren. De gerechtsdeurwaarder mag in dit geval uitgaan van de wet. Hierin staat dat de bezitter van een goed wordt vermoed de rechthebbende te zijn (artikel 119 van Boek 3 van het Burgerlijk Wetboek). Indien beslag op uw goederen wordt aangezegd, is het verstandig contact op te nemen met het gerechtsdeurwaarderskantoor voordat de beslaglegging plaatsvindt.

Wat is een beslagvrije voet?

Op een deel van het inkomen mag de deurwaarder geen beslag leggen en kan niet verrekend worden. Dit is de zogenaamde 'beslagvrije voet'.

Waarop kan beslag worden gelegd?

Het beslag leggen kan op diverse zaken. Zo kan beslag worden gelegd op onroerend goed of op een bankrekening. Door beslag te leggen kan de debiteur deze goederen niet verkopen of op een andere manier ervoor zorgen dat er niets meer te halen valt.

Bezwaar

Ik ben het niet eens met de vordering of de hoogte van het bedrag. Wat kan ik doen?

Zie pagina: Ik ben het oneens

Hoe kan ik bezwaar maken?

Zie pagina: Ik ben het oneens

Hoe dien ik een klacht in?

We doen ons uiterste best om elk dossier zorgvuldig te behandelen. Toch kan het voorkomen dat u ontevreden bent over de uitvoer van onze werkzaamheden. Via dit formulier kunt u een klacht indienen.

Bronheffing / CAK

Wat is bronheffing / CAK?

Betaald u meer dan 6 maanden geen zorgverzekeringspremie? Dan kan uw zorgverzekeraar u aanmelden bij het CAK. Het CAK int dan voortaan de premie van uw basisverzekering, het betreft hier de Regeling betalingsachterstand zorgpremie. Het CAK houdt deze zogeheten bronheffing iedere maand in op uw uitkering, salaris of pensioen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar:

Regeling betalingsachterstand zorgpremie - CAK (hetcak.nl)

Hoe kom ik van bronheffing af?

De bronheffing is hoger dan uw normale zorgpremie. De heffing is bedoeld om u verzekerd te houden tegen ziektekosten, zonder dat de achterstand bij uw zorgverzekeraar hoger wordt. Uw zorgverzekeraar meldt u definitief af bij het CAK op het moment dat uw hele schuld bij uw zorgverzekeraar hebt betaald. Voor meer informatie verwijzen wij u naar:

Regeling betalingsachterstand zorgpremie - CAK (hetcak.nl)

Wanneer u een betalingsregeling wenst te treffen voor de openstaande schuld bij Inkassier Gerechtsdeurwaarders & Incasso, kunt u via Dossier Online een betaalafspraak maken.

Woningontruiming

Contact met Inkassier

Ik heb een bewindvoerder, wat moet ik doen?

Hoe kom ik in contact met Inkassier?

Bel naar ons algemene telefoonnummer 026-750 54 00 of stuur een e-mail naar info@inkassier.nl. Via Dossier Online kunt u uw saldo bekijken of een betaling uitvoeren.

Ik heb een e-mail/brief gestuurd, maar ik heb nog steeds niets gehoord?

Heeft u na 6 werkdagen nog steeds niks gehoord? Neem contact op.

Ik ontvang post op mijn adres voor een persoon die hier niet (meer) woont. Wat kan ik doen?

Neem contact op via 0267505400 of stuur de post retour.

Dossier Online

Hoe kan ik inloggen in Dossier Online?

Klik op deze link om in te loggen in Dossier Online.

Wat kan ik regelen in Dossier Online?

In Dossier Online kunt u uw saldo bekijken en een saldo overzicht bekijken. U ziet ook alles over uw betaalafspraak, zoals het termijnbedrag, het totaalbedrag en het aantal termijnen dat u nog moet betalen. U kunt een betaalafspraak maken of uitstel van betaling aanvragen.

Ik wil inloggen in Dossier Online, maar ik heb geen inlogcode. Wat moet ik doen?

U kunt inloggen in Dossier Online met uw dossiernummer en wachtwoord. Deze staan op iedere brief die u van ons krijgt. Wilt u een nieuw wachtwoord aanvragen? Dat kan via dit formulier.

Ik ben mijn wachtwoord voor Dossier Online vergeten, wat moet ik doen?

Vraag een nieuw wachtwoord aan via dit formulier. Binnen 2 werkdagen ontvangt u uw inloggegevens via post of e-mail.

Gekopieerd naar het klembord.